facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Názory

Andrýsová: Potenciál Olomouckého kraje najdeme ve vědě

02 Srpen 2011 Tisk PDF

V Olomouci se rozšiřuje vědecké bádání. Bez komerčního uchopení však odborné poznatky výzkumných týmů zůstanou ležet ladem. Na propojení vědecké a podnikatelské komunity, která teorii uvede do praxe, pracuje již řadu let Vědeckotechnický park Univerzity Palackého.

Celý článek...
 

Vzkaz poslankyně svému regionu

27 Červenec 2011 Tisk PDF

Po roce práce v poslanecké sněmovně bych se s Vámi ráda podělila o mé vnímání našeho Olomouckého kraje a jeho skrytý potenciál. Nebudu Vám opakovat úspěchy a neúspěchy celé vlády, ale zaměřím se především na regionální výzvy, které můžeme společnými silami zdolat.

Celý článek...
 

Politické šarvátky podkopávají naši důvěryhodnost v Evropě

20 Červenec 2011 Tisk PDF

„Výroky představitelů ČSSD o tom, že zablokují vstup Chorvatska do Evropské unie, pokud nebude odvolána výjimka z Lisabonské smlouvy, narušují vnímání České republiky jako důvěryhodného a čitelného partnera v zahraničí,“ hodnotí Lenka Andrýsová, místopředsedkyně Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny, výhružky sociálních demokratů, že odmítnou podpořit schvalování přístupové smlouvy s Chorvatskem. 

Celý článek...
 

Jak budeme lépe hospodařit s veřejnými penězi

07 Červenec 2011 Tisk PDF

Lidé odvádí peníze státu. Stát z těchto prostředků platí vzdělání, zdravotnictví, policii, hasiče, záchranku, ale i cesty, dálnice, kanalizaci či řadu dalších veřejných služeb a investic. Velkou část projektů stát realizuje prostřednictvím veřejných zakázek. Jedná se o cca 17,5 % HDP, což v roce 2009 představovalo 635 miliard korun. Pouze 45 % z tohoto objemu však prošlo přes otevřená řízení. I to přispívá k tomu, že se veřejné zakázky občas prodraží. Veřejnost čelí zpochybňování hospodaření s veřejnými prostředky ať už v kauze Promopro, nebo v oblasti zadávání armádních zakázek. Všem je také známá karlovarská losovačka. Všechny tyto případy inspirovaly Ministerstvo pro místní rozvoj a to sněmovně překládá novelu zákona o veřejných zakázkách. Podle pana ministra nám všem občanům České republiky může ušetřit až 90 miliard korun z veřejných rozpočtů ročně.

Celý článek...
 

ZN: Hledáme investora do Prostějova

07 Červenec 2011 Tisk PDF

Poslankyně VV za Olomoucký kraj Lenka Andrýsová oslovuje potencionální investory, aby navázali na tradici kdysi slavného prostějovského Oděvního podniku. „ Náš kraj nabízí unikátní příležitost pro podnikatele v oděvním průmyslu. Obzvláště Prostějovsko nabízí řady šikovných švadlen a velmi dobrou infrastrukturu. Prostějov patří mezi nejlepší města v České republice pro podnikání,“ říká. 

Celý článek...
 

Lenka Andrýsová: Na Lobkovický palác bychom měli mít předkupní právo

07 Červenec 2011 Tisk PDF

Odborná komise zahraničních věcí VV diskutovala o
aktuálním tématu prodeje Lobkovického paláce, kde sídlí německá ambasáda.

Německo, na rozdíl například od USA, Francie nebo Velké Británie sídlo svého zastupitelského úřadu dnes nevlastní a o koupi Lobkovického paláce má dlouhodobý zájem.„Možnost prodeje paláce připouštíme. S dalšími členy komise jsme posoudili, že nabídka lokality v Berlíně, kterou má získat Česká republika, je relevantní. Navrhujeme však, aby si zástupci české strany do smlouvy prosadili předkupní právo pro náš stát, kdyby německá strana tento palác chtěla někdy v budoucnosti prodat. Za úvahu by stálo i požadovat, že by při rekonstrukci měla respektovat názor našich památkářů,“ řekla poslankyně Lenka Andrýsová s tím, že Německo na oplátku české straně nabídlo pozemek pro stavbu nové budovy naší ambasády, a to v prestižní lokalitě, kde sídlí zastupitelské úřady mnoha zemí.

Celý článek...
 

Jak přilákat investory do kraje

16 Červen 2011 Tisk PDF

Dnes jsem oslovila přední textilní firmy v republice a agenturu CzechInvest. Mnou odeslané texty emailů si může přečíst níže.

Celý článek...
 

Pár slov na závěr kulatých stolů o lobbingu

13 Červen 2011 Tisk PDF

Nejdříve mi dovolte poděkovat všem partnerům, kteří se na pořádání kulatých stolů podíleli. Velké díky patří Respekt Institutu, Sociologickému ústavu Akademie věd ČR, Nadaci Open Fund Praha, Velvyslanectví Spojených států amerických a Norskému velvyslanectví v Praze.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 Další > Konec >>

Strana 14 z 18
Joomla SEO powered by JoomSEF