facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Názory

Lobbing je třeba legalizovat

09 Červen 2011 Tisk PDF

„Zákon o lobbingu by neměl trestat lobbisty. Měl by vnést do lobbingu vyšší transparentnost a zkvalitnit také přijímané zákony,“ tak hodnotí poslankyně VV Lenka Andrýsová závěry expertních kulatých stolů na téma lobbingu. Ty by měly sloužit jako inspirace Ministerstvu vnitra v souvislosti s jeho regulací.

Celý článek...
 

Kladení vysokých cílů mě dostalo tam, kde jsem

01 Červen 2011 Tisk PDF

Rozhovor studentky žurnalistiky Magdaleny Leimerové s poslankyní Lenkou Andrýsovou.

Patří mezi nejmladší členy Poslanecké sněmovny, je místopředsedkyní Věcí veřejných a studuje doktorský obor na Vysoké škole ekonomické. I přes takto nabitý program mi usměvavá Ing. Lenka Andrýsová ochotně poskytla rozhovor. Příjemně jsme si popovídaly nejen o jejím studiu a současné práci, ale také o aktuálních politických a diplomatických tématech.

Celý článek...
 

Můj rok v Poslanecké sněmovně

01 Červen 2011 Tisk PDF

Je tomu už rok, co jsem byla zvolena poslankyní Parlamentu ČR. Ráda bych proto zrekapitulova svůj uplynulý rok v roli poslankyně a místopředsedkyně Zahraničního výboru a zároveň tímto poděkovala za důvěru a  vyjádřenou podporu.

Celý článek...
 

Co jsem za rok v PSP pomohla splnit z naší volební protikorupční strategie

31 Květen 2011 Tisk PDF

Transparentní veřejné zakázky

Velkou novelu zákona z dílny Ministerstva pro místní rozvoj projedná sněmovna na své červnové schůzi. Cílem novely je větší transparentnost zadávacího procesu a omezení korupčních příležitostí. V konečném důsledku nám všem tento zákon ušetří ročně desítky miliard korun z veřejných rozpočtů.

Novela zásadním způsobem zasahuje do oblasti zveřejňování informací o veřejných zakázkách. Druhou oblastí je vytváření zadávacích podmínek tak, aby bylo ztíženo šít zakázky na míru.

Celý článek...
 

Firmy můžou skončit na lavici obžalovaných

10 Květen 2011 Tisk PDF

Poslanci dnes projednali v prvním čtení návrh zákona o trestní odpovědnosti právnických osob.  Věci veřejné ho považují za mimořádně důležitý protikorupční nástroj a poslankyně Lenka Andrýsová chce vládní návrh rozšířit o vlastní pozměňovací návrhy.

Celý článek...
 

Kdy se lobbing stává korupcí

07 Květen 2011 Tisk PDF

Videozáznam s příspěvky panelistů ZDE.

Videopříspěvek z 3. expertního stolu o lobbingu  ZDE

 

Pět důvodů Věcí veřejných proti navýšení prostředků EU

27 Duben 2011 Tisk PDF

Vysocí úředníci Evropské unie volají po navýšení rozpočtu. Janusz Lewandowski, evropský komisař pro rozpočtové otázky, veřejně oznámil svůj záměr navýšit výdaje Evropské unie. Podle něj by měla Evropská unie v roce 2011 navýšit svůj rozpočet na částku 132,7 miliard EUR, což je o 4,9% více než loni.

Celý článek...
 

Moje stanovisko k současné politické situaci

12 Duben 2011 Tisk PDF

Události poslední doby vnímám intenzivně jak v osobním životě, tak i na pracovní a politické úrovni. Co se mojí lidské stránky týče, zklamala mne má bývalá kamarádka. Nikoliv ovšem svým politickým názorem, ale svými výroky, v nichž pochybuje nad mými morálními kvalitami a tím, že chci v naší zemi snížit korupci. Osobní úroveň v následujících řádcích ale rozebírat nehodlám.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 Další > Konec >>

Strana 15 z 18
Joomla SEO powered by JoomSEF