facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Názory

Novela zákona o veřejných zakázkách v ohrožení. Vládo, pohlídej si své poslance.

30 Leden 2012 Tisk PDF

Novela zákona o veřejných zakázkách v ohrožení. Vládo, pohlídej si své poslance u zítřejšího hlasování o této klíčové normě

Společná tisková zpráva Transparency International ČR (TIC) a Oživení, o. s., 30. ledna 2012

Protikorupční organizace Oživení a Transparency International vyzývají poslance, aby na zítřejším jednání sněmovny schválili novelu zákona o veřejných zakázkách v původním znění a neakceptovali pozměňovací návrhy Senátu ČR. Jinak reálně hrozí, že se nepodaří zákon schválit vůbec nebo bude přijata nekvalitní a riskantní senátní úprava, která ohrozí fungování trhu s veřejnými zakázkami a vnese do systému chaos.

Celý článek...
 

Senátní verze zákona o veřejných zakázkách je špatná

19 Leden 2012 Tisk PDF

Ve středu odpoledne zasedl již počtvrté Vládní výbor pro koordinaci boje s korupcí. Hlavními body programu byla diskuse nad materiálem o účinné lítosti či diskuse nad zavedením povinnosti dokládat průhlednou vlastnickou strukturu u společností ucházejících se o veřejnou zakázku.

Celý článek...
 

Stanovisko Platformy pro transparentní veřejné zakázky

13 Leden 2012 Tisk PDF

Platforma vyzývá poslance k maximálně odpovědnému hlasování tak, aby ke zmaření úsilí posledních dvou let nedošlo. Vzhledem k tomu, že senátní pozměňovací návrhy týkající se transparentnosti vlastnictví

Celý článek...
 

Zahraniční výbor apeluje na Ottawu za zrušení víz

12 Leden 2012 Tisk PDF

Diskuze o znovuzavedení kanadských víz pro občany České republiky pomalu utichá, problém však zůstává. Poslankyně Věcí veřejných a místopředsedkyně Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Lenka Andrýsová proto nově podnítila iniciativu směřující ke kanadským institucím a také k Evropské komisi.

Celý článek...
 

Blýská se v exekucích na lepší časy?

05 Leden 2012 Tisk PDF

Společnost vymáhající bagatelní pohledávky neuspěla s ústavní stížností proti nepřiznání soudních výloh právního zastoupení v řízeních o jejích žalobách. Navíc teď v Poslanecké sněmovně po 1. čtení leží  vládou předložená novela Občanského soudního řádu a Exekučního řádu, kterou na přístí schůzi 18. ledna projedná Ústavně právní výbor.

Celý článek...
 

Europoslanci mají etický kodex

05 Leden 2012 Tisk PDF

Nová pravidla chování oslanců Evropského parlamentu vstoupila v platnost dnem 1. ledna 2012. Vezmou si čeští zákonodárci příklad a schválí svůj vlastní Etický kodex? Právě nyní k tomu mají ideální příležitost.  Z iniciativy poslankyně Lenky Andrýsové vznikla pracovní skupina, která se v následujích týdnech bude přípravě návrhu kodexu chování poslance Parlamentu ČR věnovat.

Celý článek...
 

PF 2012

01 Leden 2012 Tisk PDF

Milí spoluobčané, do nového roku 2012 vám ze srdce přeji hodně štěstí, radosti ze života a bezedné nadšení dělat věci kolem vás lépe. Přála bych si, aby Vás menší změny, které se Vám podaří, nabudily k dalším a odvážnějším krokům. Naší České republice v nadcházejícím roce přeji dobrý zákon o úřednících, který nastaví řád ve veřejné správě, dobrou legislativu pro financování politických stran, vylepšený jednací řád poslanecké sněmovny, pokrok v e-governmentu, smysluplné členství v mezinárodních organizacích, etický kodex poslanců a senátorů a rozšíření kompetencí Nejvyššího kontrolního úřadu. Během následujícího roku udělám vše pro to, abychom tato vyřčená přání přiblížili skutečnosti.


 

Úřad pro kontrolu financování politických stran

19 Prosinec 2011 Tisk PDF

Souhlasíte, aby hospodaření stran kontrolovala nezávislá instituce zřízená k tomuto účelu? Názor Lenky Andrýsové si můžete poslechnout ZDE.


 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 Další > Konec >>

Strana 11 z 18
Joomla SEO powered by JoomSEF