facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Názory

Usnesení zástupců Věcí veřejných z Olomouckého kraje

10 Duben 2011 Tisk PDF

“Poslankyně za Olomoucký kraj Lenka Andrýsová a Dagmar Navrátilová potvrdily, že nadále zůstávají členkami poslaneckého klubu Věcí veřejných. Na základě tohoto prohlášení jim vyslovili přítomní předsedové klubů Věcí veřejných v Olomouckém kraji svou důvěru a podporu.

Celý článek...
 

Návštěva Lenky Andrýsové v Teplicích

07 Duben 2011 Tisk PDF

V pondělí 4. dubna 2011 od 12.30 hod. navštívila místopředsedkyně VV a poslankyně PS PČR Ing. Lenka Andrýsová Teplice.

Tato návštěva se uskutečnila na pozvání předsedy klubu VV Teplice. Cílem této návštěvy bylo představit teplické veřejnosti mladou političku VV, která o sobě říká: “jsem mladý člověk, kterému není lhostejná budoucnost naší země”. A to bylo na celém jejím vystoupení v Teplicích znát.

Celý článek...
 

Schůzka v Černínském paláci očima stážistky

07 Březen 2011 Tisk PDF

Když jsem začala pracovat jako stážistka u paní poslankyně Lenky Andrýsové, myslela jsem si, že budova Poslanecké sněmovny bude “ta nejvíc”, kterou během půlroční stáže navštívím.

Celý článek...
 

Represe vůči protivládním demonstracím v Libyi? Říkáme NE

25 Únor 2011 Tisk PDF

Zahraniční komise Věcí veřejných se razantně ohradila proti represím vlády vůči libyjským demonstrantům, které zapříčinily smrt velkého počtu civilistů. Zahraniční komise označila režim v Libyi za nepřijatelný a dlouhodobě neudržitelný. Pokud se situace v Libyi bude ignorovat, může narušit bezpečnost v Evropě.

Celý článek...
 

Rado Evropy, prozraď nám, jak hospodaříš s pěti miliardami

30 Leden 2011 Tisk PDF

Když v roce 1949 vznikala Rada Evropy, nemohli si ji tehdejší političtí velikáni vynachválit.Robert Schuman, tehdejší francouzský ministr zahraničních věcí, hovořil o tom, že Rada Evropy je laboratoří, ve které se testuje evropská spolupráce. Britský premiér Winston Churchill chtěl v Radě Evropy založit Spojené státy evropské. Konrád Adenauer, německý kancléř, se radoval nad faktem, že se reprezentanti evropských států setkávají na jedné platformě. Dneska by otcové evropských institucí měli možná trojnásobnou radost. Úřadů, které tyto cíle naplňují, je totiž mnohem více. O to smutnější jsou ale daňoví poplatníci.

Celý článek...
 

Pro turisty tiskneme letáky, i když si dovolenou hledají na webu

17 Leden 2011 Tisk PDF

Tento týden jsem se zúčastnila Mezinárodního veletrhu cestovního ruchu GO a REGIONTOUR, který proběhl na brněnském výstavišti. Tam v pavilónu P svá turistická místa prezentovala třináctka našich krajů mimo Prahu. Tento veletrh bych mohla pochválit za snahu depragizovat náš cestovní ruch. Pár kritických postřehů si ale neodpustím.

Celý článek...
 

Moje klíčové rozhodnutí roku 2010 aneb proč jsem podpořila vládu

02 Leden 2011 Tisk PDF

Krátce před Vánoci, 21. prosince, jsme v Poslanecké sněmovně hlasovali o vyslovení nedůvěry vládě, kterou navrhovali sociální demokraté. Jednání byla do posledního momentu napínavá. O tom, jak budu hlasovat, jsem se rozhodla asi o půl čtvrté v den, kdy jsme o vyslovení nedůvěry vládě hlasovali.

Celý článek...
 

Pět paradoxů v OSN

12 Prosinec 2010 Tisk PDF

 V OSN pracují velmi kvalitní lidé s nadprůměrným jazykovým vybavením a znalostí mezinárodních vztahů. V OSN najdete speciální vzorek globální společnosti, která rozhoduje o tom, jestli vyšlou jednotky tzv. „modré přilby“ do Súdánu, aby zabránili masovému střetu severu a jihu, nebo jestli podpoří prezidenta na Pobřeží slonoviny, který prohrál volby a je v nebezpečí. I když mám k OSN jako globální instituci velký respekt, na pracovní návštěvě jejího sídla v New Yorku mě pár faktů šokovalo.  

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 Další > Konec >>

Strana 16 z 18
Joomla SEO powered by JoomSEF