facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Názory

Pomoc euru? Spousta otázek, zatím bez odpovědi.

13 Prosinec 2011 Tisk PDF

O půjčce na záchranu eura i o smlouvě o evropském stabilizačním mechanizmu je třeba vést širokou a fundovanou diskusi. Myslí si to poslankyně VV a místopředsedkyně sněmovního Zahraničního výboru Lenka Andrýsová.

Celý článek...
 

Otevřený dopis primátorovi Olomouce

06 Prosinec 2011 Tisk PDF

Vážený pane primátore,

obracím se na Vás s řadou dotazů, které se týkají Výstaviště Flora. Znepokojuje mne, že se jeho rekonstrukce neustále odkládá. Rekonstrukce výstaviště měla začít již v srpnu. Dodnes ovšem nebyla řádně zahájena. Pokud má město zájem na rozvoji cestovního ruchu, mělo by podle mého názoru Floře, akciové společnosti se stoprocentní majetkovou účastí města, věnovat větší pozornost. Neustálé odkládání a zužování rozsahu rekonstrukce cestovnímu ruchu neprospívá.

Celý článek...
 

Část silnice R46 opravena

01 Prosinec 2011 Tisk PDF

Olomouc, 30. listopadu 2011 - „Jsem ráda, že mohu společně s ministrem dopravy oznámit dokončení přestavby první ze sedmi mimoúrovňových křižovatek, které výrazně zlepší bezpečnost provozu mezi Olomoucí a Vyškovem,“ uvádí poslankyně Lenka Andrýsová v souvislosti s modernizací rychlostní silnice R46, která je jednou z priorit VV v Olomouckém kraji.

Celý článek...
 

Analýza veřejné správy

21 Listopad 2011 Tisk PDF

Ministerstvo vnitra začátkem listopadu zveřejnilo analýzu stavu státní správy v České republice. Není to zrovna nejlepší hodnocení.

Celý článek...
 

Elektronizace daňových podání

08 Listopad 2011 Tisk PDF

V rámci druhého čtení zákona o zřízení jednoho inkasního místa jsem spolupředložila pozměňovací návrh, který umožní plné zrovnoprávnění elektronických daňových dokladů  s těmi papírovými. Návrh vychází ze směrnici Rady 2010/45/EU a odráží současný trend elektronizace ekonomických a fakturačních agend, zejména pokud jde o upravení “náležitostí” daňového dokladu v elektronické podobě. 

Celý článek...
 

Poznámky ke Koncepci zahraniční politiky ČR

04 Listopad 2011 Tisk PDF

Zahraničně-politická koncepce České republiky

Zahraničně-politická koncepce vystihla aktuální výzvy mezinárodního prostředí, ve kterém se naše zahraniční politika formuje. Správně pojmenovala výchozí pozici naší republiky, která je zásadní pro další diskuze o zahraniční politice. Velmi se mi líbí ta část koncepce o působení ČR v mezinárodních institucích, obzvláště v OSN. Za pozitivní také považuji teritoriální preference ČR.

Celý článek...
 

Časté otázky k zákonu o veřejných zakázkách

02 Listopad 2011 Tisk PDF


Jakou výhodu přináší můj pozměňovací návrh?
Navíc k původní předloze novely zákona o veřejných zakázkách přináší vyšší průhlednost vlastnické struktury subdodavatelů, kteří se na zakázce podílí z více než 10 %. V případě významných zakázek (u státu od 300 mil./u krajů a obcí od 50 mil.) budou svou vlastnickou strukturu muset předložit i subdodavatelé, kteří se na zakázce podílí z více něž 5 %.

Celý článek...
 

Zákon o veřejných zakázkách zvýší férovost soutěží

27 Říjen 2011 Tisk PDF

„Cílem novely je otevřít prostor pro větší konkurenci u veřejných zakázek, zvýšit jejich férovost a zabránit ohýbání výběrových řízení,“ tak charakterizoval ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV) zákon o veřejných zakázkách, který prošel druhým čtením.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 Další > Konec >>

Strana 12 z 18
Joomla SEO powered by JoomSEF