facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Názory

Chceme od evropské diplomacie více služeb pro občany

14 Březen 2012 Tisk PDF

Evropské ambasády (ESVA, Evropská služba pro vnější činnost) stojí členské státy v roce 2012 zhruba půl miliardy EUR (12 miliard Kč). Každý občan unie na ně tedy přispívá 1 eurem ročně. Pro evropskou diplomacii v současnosti pracuje 1667 lidí ve více než 130 zemích světa. Málokdo však ví, co pro něj ESVA dělá a proč vůbec existuje. Lenka Andrýsová a Viktor Paggio žádají, aby evropské ambasády poskytovaly pro občany EU více služeb, včetně těch konzulárních.

Celý článek...
 

Poselství na krátkých vlnách

13 Březen 2012 Tisk PDF

V tomto týdnu jsem měla možnost zúčastnit se pracovně-informační schůzky konané v Rádiu Svobodná Evropa (RFE – Radio Free Europe) s poslankyní Lenkou Andrýsovou. Nejenže byla schůzka velmi přínosná, co se informací týče, ale taktéž díky mnoha zásadním odhalením jsem si znovu uvědomila, jaké štěstí mají lidé, včetně mě, kteří žijí v zemích, kde demokracie pokořila totalitní režim. Nejen v bývalém komunistickém Československu toto autoritářství zakořenilo v podobě hluboké lidské deprese, která je mnohdy viditelná ještě dnes. Myšleno hlavně u starší generace, pro kterou bylo velmi obtížné začít bez obav říkat své vlastní názory mimo rodinné prostředí. Tato “schizofrenní doba” trvala totiž bezmála čtyři desetiletí.

Celý článek...
 

Kdy budeme mít novou Floru?

08 Březen 2012 Tisk PDF

Výstaviště Flora má dalekosáhlou historii. Pořádá se zde každoročně řada zavedených tradičních akcí. Počet hostů však již nedosahuje hodnot minulých let, kdy převyšoval počet 400 000 návštěvníků ročně. Areál zjevně již řadu let potřebuje rozsáhlou investici, která by přispěla k modernizaci a reagovala na aktuální trendy ve výstavnictví. V prosinci loňského roku jsem se obrátila na primátora Olomouce Novotného s dotazy týkajícími se výstaviště. Zvláště mne znepokojovalo, že se jeho rekonstrukce neustále odkládá.

Celý článek...
 

Plná přehrada v Plumlově v létě 2013?

01 Březen 2012 Tisk PDF

Po téměř roce od schůzky svolané poslankyní Lenkou Andrýsovou k řešení situace na plumlovské přehradě proces revitalizace nádrže pokročil. Oprava hráze začne letos. Poslankyně nabízí pomoc na poli osvěty mezi občany tak, aby nevypouštěli do přehradních vod nečistoty.

Celý článek...
 

Značka ČR

29 Únor 2012 Tisk PDF

V půlce února proběhla prezentace půlročního projektu studentů Univerzity Karlovy s názvem Značka ČR – návrh komunikační strategie”, kdy 15 studentů za pomoci mnohých partnerů z řad soukromých firem i ministerstev vymyslelo návrh kompletní komunikační strategie naší země.

Celý článek...
 

Prodej Domu U Bakaláře

21 Únor 2012 Tisk PDF

Vážená paní zastupitelko, pane zastupiteli,

obracím se na Vás s dotazem, jak se rozhodnete v případě prodeje domu s restaurací U Bakaláře. Na tento případ mne upozornil článek v Olomouckém deníku. Odkaz na něj je zde.

Celý článek...
 

Fakta o ACTA

03 Únor 2012 Tisk PDF

Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA, Obchodní dohoda proti padělatelství mezi Evropskou unií a jejími členskými státy, Austrálií, Kanadou, Japonskem, Korejskou republikou, Spojenými státy americkými, Marockým královstvím, Novým Zélandem, Singapurskou republikou, Švýcarskou konfederací a Spojenými státy americkými) je kontroverzní vícestranná mezinárodní obchodní dohoda s trestněprávními prvky, jejímž účelem je vytvoření mezinárodního systému pro vynucování duševního vlastnictví. Iniciátory dohody byly v roce 2006 Japonsko a USA, světově nejvýznamnější držitelé práv k duševnímu vlastnictví.

Celý článek...
 

Veřejné zakázky schváleny

01 Únor 2012 Tisk PDF

 

Platforma pro transparentní veřejné zakázky považuje schválení návrhu novely zákona o veřejných zakázkách Poslaneckou sněmovnou za zásadní krok vpřed v úsilí o efektivnější a průhlednější zadávání a realizaci veřejných zakázek v České republice. Platforma tleská politikům, představitelům vlády, podnikatelského a neziskového sektoru a nezávislým odborníkům, kteří spolupracovali po dobu více než jednoho roku na nejlepší možné reformě.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 10 z 18
Joomla SEO powered by JoomSEF