facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Názory

Chystané změny v legislativě odpadového hospodářství

08 Listopad 2012 Tisk PDF

Nová legislativa pro odpadové hospodářství se na Ministerstvu životního prostředí připravuje již několik let. Stále však není hotova. K její změně se zavázala současná vláda jak v koaliční smlouvě, tak ve svém programovém prohlášení. Podle informací ministra Chalupy měly být věcné záměry zákonů o odpadech a o výrobcích s ukončenou životností předloženy vládě do konce roku 2012. Z toho důvodu se poslankyně Lenka Andrýsová ve spolupráci s Výborem pro životní prostředí rozhodla uspořádat v Poslanecké sněmovně seminář, který poskytl širokou platformu pro výměnu názorů stran jak výrobců a spotřebitelů, tak podnikatelů v oboru zpracování elektroodpadu i státní správy s cílem přispět ke zkvalitnění legislativy v této oblasti.

Celý článek...
 

Jak probíhal seminář o lobbingu očima stážisty? Aneb kritika se někdy hodí.

06 Listopad 2012 Tisk PDF

 

V pondělí 29. října se v prostorách budovy Poslanecké sněmovny uskutečnil seminář k návrhu zákona o lobbingu. Záštitu nad ním převzala poslankyně Lenka Andrýsová, která si vzala i úvodní slovo. Uvedla, že je nutné bojovat za regulaci lobbingu a za to, aby nenarůstala nedůvěra vůči politice. Ačkoli daný návrh má již přes 200 připomínek v rámci mezirezortu, na všech přítomných bylo vidět, že danou situaci chtějí změnit. Své nápady ke zdokonalení zákona o lobbingu si nenechali pro sebe, naopak je v průběhu semináře mezi sebou diskutovali a snažili se přijít na to, co by bylo nejlepším řešením.

Celý článek...
 

Nastavme pravidla pro férový lobbing

30 Říjen 2012 Tisk PDF

Včera se v poslanecké Sněmovně uskutečnil Seminář k návrhu zákona o lobbingu, který se konal ve spolupráci s poslankyní Parlamentu České republiky Lenkou Andrýsovou a Sociologickým ústavem Akademie věd ČR, s podporou Velvyslanectví Spojených států amerických Praha.

Celý článek...
 

NOVELA ZÁKONA O ROZPOČTOVÝCH PRAVIDLECH ÚZEMNÍCH ROZPOČTŮ

08 Říjen 2012 Tisk PDF

Návrh předkládané novely zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, si klade za cíl umožnit veřejnou kontrolu nad poskytováním peněžních prostředků z rozpočtů krajů a tím snížit riziko korupce. Nová povinnost zveřejňovat informace o poskytovaných dotacích a návratných finančních výpomocích nebude znamenat významný dopad do jejich rozpočtů.

Celý článek...
 

Zjednodušme si život zrušením zákona

04 Říjen 2012 Tisk PDF

Už vás také naštvala další povinnost, nebo služba státu, která je naprosto zbytečná? Vadí vám nějaký úřad a nejraději byste jej zrušili? Pochybujete o přínosu Ústavu pro hospodářskou úpravu lesa, o kterém se tady již blogovalo a který má rozpočet čtvrt miliardy korun ročně? Komplikuje vám podnikání kus paragrafu, který byste nejraději vymazali? Nelíbí se vám výjimky v zákonech?

Celý článek...
 

Efektivnější státní správa ušetří miliardy korun

17 Září 2012 Tisk PDF

Plně podporuji snahy Karolíny Peake ohledně úsporných opatření týkající se zjednodušování státní správy, které v pátek představila na tiskové konferenci. 

Celý článek...
 

Reportáž: Na návštěvě sněmovny s poslankyní

30 Srpen 2012 Tisk PDF

Přibližně dvacítka zájemců se poslední srpnové pondělí setkala s poslankyní Lenkou Andrýsovou. Využili možnosti prohlédnout si prostory Poslanecké sněmovny a zároveň zeptat se poslankyně na průběh legislativního procesu i na to, co poslanecká práce obnáší.

„Exkurzi absolvuji s vámi, takže se kdykoliv ptejte, co vás zajímá,“ vybízí hned na začátku setkání elegantně oblečená Lenka Andrýsová. Společně se pak vydáváme do Šternberského paláce, kde musíme projít osobní prohlídkou a bezpečnostním rámem.

Celý článek...
 

Víme, co se děje s recyklačními poplatky?

23 Srpen 2012 Tisk PDF

Naše generace je závislá na elektrospotřebičích naší doby. Bez mobilu neuděláme ani krok, na televizi či rádiu dennodenně dostáváme nejnovější zprávy, práce bez notebooku si nedovedeme představit stejně jako dovolenou bez fotoaparátu. Žít už téměř neumíme bez ledničky, mrazáku, či pračky. Zvykli jsme si na mikrovlnné trouby, sekačky, myčky, vysavače, žehličky, topinkovače, kávovary, elektrické zubní kartáčky, fény, nebo třeba holicí strojky. Všechny tyto věci si kupujeme a platíme i státu 20 % daň z přidané hodnoty.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 7 z 18
Joomla SEO powered by JoomSEF