facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Novinky

Vyrazili jsme do sněmovny za naší poslankyní, říkali občané

02 Červenec 2011 Tisk PDF

Lenka Andrýsová prostřednictvím svých webových stránek a sociálních sítí pozvala občany, aby si sami mohli prohlédnout komplex budov, ve kterých se schvalují důležité zákony. 

Celý článek...
 

Náklady na evropskou administrativu dál porostou Náklady na evropskou administrativu dál porostou

29 Červen 2011 Tisk PDF

Rozpočet EU se v konečných číslech zvýší. Prodraží se evropští úředníci, rezervy jsou v zemědělské politice. Tvrdí to poslanci VV Lenka Andrýsová a Viktor Paggio.

Evropská komise sice předložila reálnější vizi nového šestiletého rozpočtu EU, i tak se nám ale unijní činnosti prodraží. „Původní návrh Evropského parlamentu navrhoval navýšení o 5%. I podle nových představ by nás ale unijní činnosti měly v letech 2014-2020 stát o 45,9 miliardy EUR více, celkem 971,5 miliardy eur, což je zhruba 23,3 bilionu korun,“ vyčísluje poslankyně Lenka Andrýsová. 

Celý článek...
 

Přijďte do Sněmovny

16 Červen 2011 Tisk PDF

Poslední červnový týden, a to ve středu 29. června ve 14:15h Vás zvu na prohlídku prostor Poslanecké sněmovny.

Celý článek...
 

Poslankyně darovaly nevyčerpané náhrady mateřské škole

14 Červen 2011 Tisk PDF

Mostkovice, 14. června 2011 – Poslankyně Věcí veřejných za Olomoucký kraj Lenka Andrýsová a Dagmar Navrátilová předaly symbolický šek v hodnotě 42 400 Kč mateřské škole v Mostkovicích na vybavení školky pro děti – postýlek, stolků a židliček.

Celý článek...
 

Snížíme byrokracii při odměňování členů volebních okrskových komisí

10 Červen 2011 Tisk PDF

Dneska jsem podala pozměňovací návrh k zákonu o veřejném zdravotním pojištění.

V tomto zákoně nechci měnit koncepci části zdravotnické reformy, ale chci snížit byrokracii, které poslední roky čelí naši úředníci při pořádání voleb. Členové volební komise totiž musí podle tohoto zákona o VZP ve znění novely z roku 2007 odvádět zdravotní pojištění z jejich odměny za práci ve volební komisi, která činí necelé 2000 Kč. To prakticky pro úředníky na městských či obecních úřadech znamená, že všechny členy volebních komisí musí přihlásit a odhlásit ze systému zdravotního pojištění, i když jej platí standardně ze svého měsíčního platu. Naše úředníky to velmi zatěžuje.

Celý článek...
 

Závěry kulatých stolů o lobbingu

09 Červen 2011 Tisk PDF

Závěry, ke kterým dospěli experti v rámci série kulatých stolů, a které byly dále potvrzeny v rámci dotazníkového šetření mezi českými zákonodárci si můžete stáhnout ZDE.

 

Ministerstvo vnitra si cení práce expertů na lobbing

09 Červen 2011 Tisk PDF

Ministerstvo vnitra vítá práci expertní komise na lobbing, jejíž doporučení zohlední při tvorbě analýzy komplexní právní úpravy v oblasti lobbingu. Výsledky práce této komise byly dnes 9. června 2011 představeny v Poslanecké sněmovně na tiskové konferenci. 

Celý článek...
 

Červnová schůze Sněmovny

07 Červen 2011 Tisk PDF

Klíčové zákony pro důchodovou, zdravotní a sociální reformu budou hlavními body programu 19. schůze poslanecké sněmovny. Pro Věci veřejné je mimořádně důležitý i zákon o veřejných zakázkách a loterijní zákon.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Další > Konec >>

Strana 19 z 30
Joomla SEO powered by JoomSEF