facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Novinky

Transparentní lobbing

27 Říjen 2011 Tisk PDF

V úterý 25. října se v sídle Senátu pod záštitou Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice, ve spolupráci s Americkou obchodní komorou a studentskou iniciativou Inventura demokracie konala konference na téma: Transparentní lobbing: Jak jej docílit?

Celý článek...
 

Poslanci projednají novelu zákona o veřejných zakázkách, má omezit korupci

26 Říjen 2011 Tisk PDF

Praha - Poslanecká sněmovna projedná ve středu novelu zákona o veřejných zakázkách, která zavádí povinnost zveřejňovat všechny smlouvy nad půl milionu korun včetně dodatků. Poslanci projednají také návrhy zákonů v prvním čtení, mezi nimi například ústavní změnu rušící doživotní imunitu zákonodárců.

Celý článek...
 

Evropský stabilizační mechanismus

20 Říjen 2011 Tisk PDF

Na říjnové schůzi Poslanecké sněmovny, která začne příští týden v úterý, máme v programu bod číslo 41. (sněmovní tisk č. 348-E), a to změnu Smlouvy o fungování Evropské unie (SFEU). Jedná se o rozhodnutí Evropské rady 2011/199/EU, kterým dochází k revizi čl. 136 SFEU. Přijaté rozhodnutí by mělo být projednáno v obou komorách Parlamentu ČR obdobně jako mezinárodní smlouva. Vláda v této věci ovšem vnímá potřebu širšího politického konsensu, a zvolila proto pro ratifikaci kvalifikovanou většinu podle čl. 10a Ústavy ČR.

Celý článek...
 

Na návštěvě v Hněvotíně

17 Říjen 2011 Tisk PDF

Své pondělí v regionu dnes strávím v obci Hněvotín, která se rozkládá cca 7 km jihozápadně od města Olomouc v nadmořské výšce asi 244 m. Protéká jí potok Stouska a žije zde 1 320 obyvatel.

Celý článek...
 

Schůze výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj

14 Říjen 2011 Tisk PDF

Dnes od 9 hodin zasedal Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Jako první bod programu jsme hlasovali o pozměňovacím návrhu politické strany Top09 týkajícím se veřejných zakázek. Pozměňovací návrh byl z větší míry přijat. Osobně mám problémy s některými ustanoveními návrhu, které si myslím mohou v praxi způsobit řadu aplikačních potíží a nejasností. Říkám jasné ano rozkrývání majetkových struktur dodavatelů veřejných zakázek. Nicméně návrh koaličního partnera nepovažuji za šťastné řešení. Ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj proto ještě v rámci  2. čtení zákona o veřejných zakázkách předložím možné legislativní řešení transparence majetkových struktur společností získavajících veřejné zakázky.

Celý článek...
 

Forum 2000

11 Říjen 2011 Tisk PDF

Od neděle probíhá v Praze konference Forum 2000. Osobně jsem se včera zúčastnila následujících panelů:

Celý článek...
 

Olomouc: Věci veřejné zvolily krajskou radu

10 Říjen 2011 Tisk PDF

Olomouc 26. 9. 2011 – Strana Věci veřejné v Olomouckém kraji zvolila novou krajskou radu. Její složení představil nový předseda Jiří Kohout. 

„Ode dneška mají také v Olomouckém kraji Věci veřejné svoji krajskou radu. Slibuji všem jejím členům dostatek práce a doufám, že ku prospěchu strany. Politických témat, která nás znepokojují, je momentálně velmi mnoho. V přerovském regionu jsme například natolik nespokojeni s řízením města, že jsme se rozhodli vyvolat petici za odvolání primátora Jiřího Lajtocha, který je obviněn z trestných činů souvisejících se správou města,“ řekl předseda krajské rady Jiří Kohout. 

„Už se pomalu stává pravidlem, že v každém kraji objeví Věci veřejné nějakou nepravost. Nejinak tomu je i zde, v kraji Olomouckém. Rada by se určitě měla věnovat podivným prodejům historických nemovitostí v centru města a hospodaření magistrátu,“ řekl předseda strany Věci veřejné Radek John. 

Celý článek...
 

Veřejné zakázky před 2. čtením

10 Říjen 2011 Tisk PDF

V pátek probíhalo jednání Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, na kterém jsem se přihlásíla k pozměňovacímu návrhu Ministerstva pro místní rozvoj připraveného na základě připomínkového řízení 

Oproti původnímu vládnímu návrhu v něch dochází k následujícím změnám:

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Další > Konec >>

Strana 16 z 30
Joomla SEO powered by JoomSEF