facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Novinky

Rada Evropy Štrasburk

26 Červen 2012 Tisk PDF

Celý tento týden se účastním červnového plenárního zasedání Parlamentního shromáždění Rady Evropy. Budeme mluvit o stavu demokracie v Evropě v důsledku ekonomické a finanční krize, roli státu a sociálních právech. Hlavní otázkou bude také budoucnost zvláště mladé generace a s tím související problematika vysoké nezaměstnanosti převážně mladých lidí zvláště v jižních státech Evropy. 

Celý článek...
 

Sněmovna schválila novelu stavebního zákona

15 Červen 2012 Tisk PDF

Cílem je urychlit, zjednodušit a zlevnit přípravu a povolování jednotlivých staveb.

Celý článek...
 

Egovernment

06 Červen 2012 Tisk PDF

Projekt eGovernment, doslovně „elektronická vláda“, vznikl již v roce 1999 ve Velké Británii. Synonymem slova eGovernment je např. „digital government“, „one-step government“ nebo „online government“. V současnosti již eGovernment funguje ve vyspělých západních zemích, např. ve Velké Británii, Spojených státech, Francii, Belgii, Německu, Finsku, Švédsku, Dánsku, Nizozemí a nově se zavádí i v České republice.

Účelem e-governmentu (EG) je zefektivnění, zjednodušení a zpřehlednění výkonu veřejné správy. Projekt EG představuje nové možnosti komunikace mezi veřejností a institucemi státní a veřejné správy. Komunikace probíhá elektronickou formou, stejně jako tvorba legislativy a správa úřadů. V současnosti v ČR vychází i čtvrtletník (internetový i v tištěné verzi) s názvem E-government.

Celý článek...
 

Sněmovní web je jiný. I díky Lence Andrýsové

30 Květen 2012 Tisk PDF

Webové stránky Poslanecké sněmovny mají novou strukturu i grafiku. Na počátku jejich proměny byla iniciativa poslankyně Lenky Andrýsové. Před více než rokem se totiž sešla s vedoucím Kanceláře dolní komory Parlamentu Petrem Kynštetrem, aby s ním hovořila o nápadu modernizovat sněmovní web.

Celý článek...
 

Oficiální návštěva Dánského království

22 Květen 2012 Tisk PDF

Ve dnech 25. - 26. května navštívím spolu s delegací předsedkyně PSP paní Miroslavy Němcové Dánské království.

Celý článek...
 

Vláda projednala stav plnění protikorupčních úkolů

16 Květen 2012 Tisk PDF

Vicepremiérka vlády Karolína Peake ve středu 16. května 2012 informovala kabinet o plnění Strategie vlády v boji proti korupci za období 4. čtvrtletí 2011 a 1. čtvrtletí 2012. 

Celý článek...
 

Značka Česká republika

02 Květen 2012 Tisk PDF

Zahraniční výbor Poslanecké sněmovny PČR a Podvýbor pro styky s krajany, prezentaci ČR v zahraničí a vnější ekonomické vztahy si Vás dovolují pozvat na seminář s názvem „Značka Česká republika“ pořádaný pod záštitou místopředsedkyně vlády Karolíny Peake.

Celý článek...
 

Chcete podnikat v Polsku? Napište nám.

02 Květen 2012 Tisk PDF

Hledáme podnikatele z Olomoucka, kteří chtějí navázat spolupráci v polském příhraničí. Máte-li zájem navázat nové podnikatelské kontakty, pojeďte s poslankyní Lenkou Andrýsovou a velvyslancem Janem Sechterem na Evropský hospodářský kongres do polských Katovic. Budete se moci setkat nejen s podniky ze svých partnerských měst a zástupci hospodářských komor, ale také s představiteli českých podniků, které v Polsku podnikají již řadu let. I pro jejich aktivity mohou být menší české podniky vítaným přínosem jako dodavatelé.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Další > Konec >>

Strana 11 z 30
Joomla SEO powered by JoomSEF