facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Novinky

Jak vysoký je můj poslanecký plat?

29 Únor 2012 Tisk PDF

Můj poslanecký plat vychází ze zákona č. 236/1995 Sb. o platech představitelů státní moci, ve znění pozdějších předpisů. Skládá se z následujících typů odměn: (i) plat (ii) náhrady výdajů (iii) naturální plnění (iv) odchodné.

Celý článek...
 

Pondělí v regionu

27 Únor 2012 Tisk PDF

Program poslankyně Lenky Andrýsové v regionu:

10:00 Beseda se studenty Střední zdravotní školy v Hranicích

14:00  Návštěva pily Javořice na Prostějovsku

 

Seminář otevřená data

27 Únor 2012 Tisk PDF

Dovoluji si Vás pozvat na seminář OTEVŘENÁ DATA A VEŘEJNÁ SPRÁVA: 

rakouské zkušenosti a jejich využití v ČR

Celý článek...
 

Pokračuje jednání k přípravě návrhu Etického kodexu poslance

15 Únor 2012 Tisk PDF

Dne 14. února 2012 proběhlo na půdě Poslanecké sněmovny v pořadí druhé jednání pracovní skupiny k vytvoření návrhu Etického kodexu poslance. Jedná se o úkol ze Strategie vlády v boji proti korupci na období let 2011 a 2012, za který zodpovídá místopředsedkyně vlády České republiky.

Celý článek...
 

Europoslanci podporují nové sankce vůči Íránu a varují před další eskalací

03 Únor 2012 Tisk PDF

Poslanci podpořili nové sankce, které EU uvalila na Írán ve snaze přivézt jej k jednacímu stolu. Parlament v usnesení schváleném ve čtvrtek zároveň požaduje, aby sankce měly co nejmenší dopad na civilní obyvatelstvo a aby Írán zastavil svůj tajný jaderný program mající za cíl získání atomové bomby. Poslanci také odsuzují pohrůžku Íránu, že zablokuje Hormuzský průplav.

Celý článek...
 

Omezení imunity zákonodárců a ústavních soudců míří do třetího čtení

01 Únor 2012 Tisk PDF

Omezení imunity zákonodárců a ústavních soudců jen po dobu mandátu má ve sněmovně podporu. Návrh změny ústavního zákona prošel bez větší diskuze úspěšně i druhým čtením. V záverečném hlasování by tedy měl získat ústavní většinu 120 hlasů bez problémů. 

 

Nový zákon o veřejných zakázkách je klíčový pro čerpání evropských dotací

31 Leden 2012 Tisk PDF

Zákon o veřejných zakázkách by dnes měla schválit poslanecká sněmovna. Měl by tak být dokončen klíčový bod protikorupčního programu Věcí veřejných. V platnost by měl vejít v dubnu a jeho přijetí je důležité i pro další získávání peněz z Evropské unie. “Přijetí tohoto zákona je nezbytnou podmínkou pro lepší čerpání evropských dotací. Znění současného zákona byla totiž jedna z věcí, za něž nás Evropská komise kritizovala,” upřesnil ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský.

Celý článek...
 

International visitor leadership program

22 Leden 2012 Tisk PDF

V následujících dnech se budu účastnit mezinárodního programu o transparentnosti a odpovědnosti v USA, který je speciálně pořádán pro účastníky z Evropy a Asie.

Prvních pár dní strávíme ve Washingtonu, DC. Poté se budeme přesouvat a postupně navštívíme Pensacolu, Floridu, Dallas, Texas, Portland a Oregon.  

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Další > Konec >>

Strana 13 z 30
Joomla SEO powered by JoomSEF