facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

Novinky

Lenka Andrýsová hostem Hyde Parku

27 Duben 2012 Tisk PDF

Vláda odolala hlasování o nedůvěře - podrželi ji poslanci všech tří koaličních stran. Nedůvěru jí kromě opozice vyslovili i tři odpadlíci z Věcí veřejných. Jaká je budoucnost této nejmenší koaliční strany? Jak se dívá na kauzu Kočí a co říká na výměnu ministrů? Lenka Andrýsová, místopředsedkyně Věcí veřejných, dnes v Hyde Parku v 20:10 na ČT24.

Celý článek...
 

Open Government Partnership

12 Duben 2012 Tisk PDF

Akční plán České republiky pro Partnerství otevřeného vládnutí schválen. Stanoví konkrétní závazky vlády, které budou reflektovat hlavní zásady otevřeného vládnutí s uvedením časových horizontů a ukazatelů plnění.

Celý článek...
 

Lobbing bude mít svá pravidla

03 Duben 2012 Tisk PDF

3. dubna / tn.cz / Mediafax / klab

Česko vymezí hranice lobbingu. Ve středu jeho pravidla projednají ministři Nečasova kabinetu. Už teď jsou známé tři pilíře, na kterých by zákon mohl stát.

Celý článek...
 

Evropská občanská iniciativa

21 Březen 2012 Tisk PDF

Poslanecká sněmovna dnes odpoledne ve 3. čtení schválila prováděcí zákon k nařízení o evropské občanské iniciativě, kterou zaručuje Lisabonská smlouva. Co tento nový nástroj participace občanské společnosti na vytváření evropské legislativy v praxi znamená? Přispěje ke snižování demokratického deficitu EU nebo je to jen další zvýšení již tak nákladné byrokracie evropské mašinerie?   

Celý článek...
 

Základní registry se představují

16 Březen 2012 Tisk PDF

Základní registry tvoří jeden ze základních pilířů českého eGovernmentu. Jejich koordinaci má na starosti Ministerstvo vnitra v rámci projektu Smart Administration. Právní zakotvení základních registrů nalezneme v Zákonu č. 111/2009 Sb., o základních registrech a v zákonech k jednotlivým registrům.

Celý článek...
 

Značka Česko by měla mít v cizině lepší zvuk

08 Březen 2012 Tisk PDF

Poslankyně VV Lenka Andrýsová chce na Zahraničním výboru otevřít diskusi o tom, jak zlepšit image naší země. Inspirovali ji vysokoškoláci, kteří otevřeli téma propagace Česka v zahraničí a navrhli pro republiku komunikační strategii.

Celý článek...
 

TGM má narozeniny

07 Březen 2012 Tisk PDF

Dneska 7. března by Tomáš Garrique Masaryk oslavil své 161. narozeniny a já jsem otevřela knížku Hovory s TGM od Karla Čapka. Tu mám po dědečkovi. Ráda bych citovala několik myšlenek z kapitoly o demokracii, které bychom si měli připomenout i dnes.

Celý článek...
 

Budoucnost Flory

01 Březen 2012 Tisk PDF

V prosinci minulého roku jsem se obrátila na pana primátora Olomouce Novotného s dotazy týkajícími se Výstaviště Flora. Zvláště mne znepokojovalo, že se jeho rekonstrukce neustále odkládá.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Další > Konec >>

Strana 12 z 30
Joomla SEO powered by JoomSEF