facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

V médiích

Novela o zadávání veřejných zakázek je podle kritiků k ničemu

Tisk PDF

ČRo1 - Radiožurnál  |  4. 11. 2011


Zakázky už nebude možné šít na míru tak, jak se dodnes běžně stávalo. Pomyslným krejčím, tedy obcím, ministerstvům i veřejným institucím v tomto smyslu sváže ruce nový zákon o veřejných zakázkách, který dnes po více než tříhodinové debatě definitivně schválili poslanci.

Celý článek...
 

Koalice má kompromis u veřejných zakázek

Tisk PDF

ČTK | 1. 11. 2011


Koalice ve sněmovně podpoří vládní návrh zákona o veřejných zakázkách a pozměňovací návrh z dílny ministerstva pro místní rozvoj, který má řešit problém nejasných vlastníků vítězů veřejných tendrů a jejich subdodavatelů. Zrušení anonymních akcií na doručitele ale včlení až do chystaného zákona o obchodních korporacích. Po dnešním jednání koaličních lídrů to ČTK řekli předsedové poslaneckých klubů vládních stran.

Celý článek...
 

České firmy volají po transparentním lobbingu

Tisk PDF

Euractiv.cz | 31. 10. 2011


Lobbing je pro fungování demokracie zcela zásadní a je třeba jej zbavit negativní nálepky, kterou mu občané v ČR přisuzují. Odborníci na konferenci, kterou iniciovaly firmy sdružené v Americké obchodní komoře, zároveň upozornili, že bez změny přístupu společnosti k dodržování pravidel, není naděje na zásadní změnu příliš veliká.

Celý článek...
 

Koalice: Tajní zůstanou jen malí subdodavatelé

Tisk PDF

26. 10. 2011


Firmy, které jako subdodavatelé získají jen malou část veřejných zakázek, nebudou muset ani nadále zveřejňovat své majitele. Dohodli se na tom koaliční vyjednavači, kteří se v pondělí večer sešli kvůli návrhu TOP 09, který vyžadoval, aby vítězné firmy veřejných soutěží musely zveřejnit vlastnické poměry i ve firmách subdodavatelů.

Celý článek...
 

Zveřejňování vlastníků u státních zakázek narazilo na odpor firem

Tisk PDF

Praha - Banky, firmy i někteří právníci nesouhlasí s návrhem TOP 09 a některých občanských iniciativ na zavedení povinnosti vítězů veřejných zakázek rozkrýt majetkovou strukturu včetně konečného vlastníka. Tato povinnost, jejímž cílem je omezit korupci, prý totiž bude nesplnitelná například pro společnosti s akciemi na burze. Kritika zazněla na dnešním jednání expertní skupiny Platformy pro transparentní veřejné zakázky.

Celý článek...
 

Spolehlivá Andrýsová, lajdák Nečas

Tisk PDF

Rozhodnete-li se napsat politikovi, ne vždy se vám dostane odpovědi. Premiér Nečas, šéf sociálních demokratů Sobotka a místopředsedkyně sněmovny Klasnová nechají váš dotaz bez odpovědi. Ministr financí odpoví stěží na každý třetí dotaz, kníže Schwarzenberg reaguje téměř na každý druhý. Poslankyně Andrýsová je spolehlivá stoprocentně. 

Celý článek...
 

Poslankyně Lenka Andrýsová chce obnovit tradici Oděvního podniku Prostějov

Tisk PDF


Poslankyně Věcí veřejných za Olomoucký kraj Lenka Andrýsová oslovuje možné investory s cílem, aby navázali na proslulý prostějovský Oděvní podnik.

Celý článek...
 

Nejvstřícnějšími politiky jsou Lenka Andrýsová a Stanislav Polčák

Tisk PDF

Aplikace NapisteJim.cz zpracovala vyhodnocení po čtyřech měsících fungování. Z něj vyplývá, že nejvstřícnějším z politiků vůči občanům je Lenka Andrýsová a Stanislav Polčák.

Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další > Konec >>

Strana 7 z 7
Joomla SEO powered by JoomSEF