facebookBtn      twitter   LinkedInLogo-black rssBtn snemovnaBtn

V médiích

Olomoucký kraj schválil rozpočet s dluhy ve výši ročního rozpočtu

Tisk PDF

Michal Šverdík idnes.cz/Olomoucký kraj


O dalších téměř 800 milionů korun se hodlá letos, pod vedením současné koalice s dominantní ČSSD, zadlužit Olomoucký kraj. Celkové dluhy tak překročí čtyři miliardy a takzvaná dluhová služba hejtmanství se může přiblížit k deseti procentům, zatímco nyní je to 1,65 procenta. Rozpočet pro příští rok už bez námitek schválili krajští zastupitelé.
Celý článek...
 

Skupina poslanců chystá etický kodex pro zákonodárce

Tisk PDF

ČTK|13. ledna 2012


Skupina poslanců začala spolu s úřadem vlády chystat etický kodex pro zákonodárce. Měl by shrnout jejich závazky, které vyplývají z různých zákonů, a případně zavést i další povinnosti. Podle vládní protikorupční strategie by měl být dokument hotov do konce března, řekla dnes ČTK členka týmu Lenka Andrýsová (VV).

Celý článek...
 

Anonymní firmy skončí v roce 2013

Tisk PDF

Luboš Kreč | ihned.cz


U veřejných zakázek chce stát rozkrýt i subdodavatele. Vláda není jednotná v tom, jak trestat firmy, které o vlastnících lhaly.

Získávat veřejné zakázky přes nastrčené firmy bude od roku 2013 mnohem složitější. Ministerstvo spravedlnosti totiž dokončilo speciální zákon kvůli omezení anonymních akcií a nakonec k němu přidalo i jedno překvapení: majetkovou strukturu budou muset rozkrývat nejen společnosti, které se rozhodnou obchodovat se státem, ale i jejich subdodavatelé.

Celý článek...
 

Zahraniční výbor sněmovny žádá Kanadu o zrušení víz

Tisk PDF

Mediafax |  12. 1. 2012


Šéf sněmovního zahraničního výboru David Vodrážka (ODS) zaslal Evropské komisi a kanadským institucím dopis, v němž žádá o zrušení víz do Kanady pro české občany. Reagoval na podnět poslankyně Lenky Andrýsové (VV), informoval ve čtvrtek mluvčí Věcí veřejných Pavel Reichard.

Celý článek...
 

Vždy dávám všem ještě jednu šanci

Tisk PDF

Reflex / 15. prosince 2011

Celý článek...
 

Loterijní firmy už nebudou moci rozdělovat miliardy, rozhodli poslanci

Tisk PDF

Josef Kopecký / 20. prosince 2011 



O miliardách, které povinně odvádí ze svého zisku hazard, už nebudou rozhodovat samy loterijní firmy, ale o všechny peníze, které musí odvést, se rozdělí obce a stát. Rozhodli o tom poslanci, když schválili vládní daňovou reformu v podobě, jak ji upravili senátoři. Nová pravidla pro hazard jsou její součástí.

Celý článek...
 

Unikátní studie: Zkouška z dospělosti dopadá pro Česko bídně

Tisk PDF

Ekonom.iHNed.cz  7. 12. 2011  11:42


Průzkum Transparency International důkladně popisuje pilíře české demokracie a ukazuje slabiny, které má Česko (nejen) ve vztahu ke korupci. Nejhůře dopadlo státní zastupitelství.
Celý článek...
 

Předseda Platformy pro transparentní veřejné zakázky k novele

Tisk PDF
Jana Drlíková| 01.12.2011 |českápozice.cz 

Právník Daniel Weinhold ČESKÉ POZICI popsal, jak vytvořit protikorupční mozaiku, která by očistila českou politickou scénu. 
Celý článek...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další > Konec >>

Strana 6 z 7
Joomla SEO powered by JoomSEF